top of page

MODALITATI DE A IMBUNATATI AUTOCONTROLUL EMOTIONAL

Actualizată în: 7 apr. 2021


Autocontrolul emotional reprezinta capacitatea noastra de a tine sub control emotiile si impulsurile perturbatoare si de a mentine controlul asupra actiunilor noastre.


Iata doar cateva dintre strategiile care pot fi aplicate pentru cresterea controlului asupra emotiilor, atunci cand este necesar:


Gandeste logic atunci cand esti ingrijorat


Ingrijorarea este antiteza autocontrolului emotional. Impactul ingrijorarii excesive poate fi mai rau decat problema reala care cauzeza ingrijorare. Bineinteles ca manifestarea unei doze minime de ingrijorare este in regula, deoarece ne ajuta sa fim vigilenti cu privire la afacerea noastra/problema de la munca etc. si ne poate impiedica sa ne asumam riscuri nejustificate.


Deconecteaza-te de la drama


Liderii buni au grija de oamenii lor, dar stiu, de asemenea, sa pastreze o distanta sanatoasa fata de acestia si de diverse situatii. A fi inghitit in drama altora iti poate slabi propriul control de sine si poate determina pierderea concentrarii.


Transforma tehnologia in aliatul tau


Cu totii am trimis, la un moment dat sau altul, un e-mail in graba pe care l-am regretat ulterior. Daca esti predispus la astfel de situatii, protejeaza-te setand o regula in Outlook pentru a intarzia trimiterea tuturor e-mailurilor cu cateva minute. Acest lucru poate fi aplicat si la Gmail, de exemplu, apeland la functia Anulare trimitere Google, care poate fi setata pentru a va oferi o intarziere de 30 de secunde - suficient timp pentru a reciti ceea ce ai scris.


Cumpara timp


Cand te confrunti cu probleme care iti pun autocontrolul emotional la incercare, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa te indepartezi temporar de situatie. Acorda-ti o pauza de 20 de minute pentru a te detasa de situatie si a incepe sa gandesti la rece.



Emotiile ne influenteaza judecata si alegerea. Mai mult, un studiu recent arata ca emotiile pot trece de la o situatie la urmatoarea situatie fara legatura intre ele. De exemplu, furia generata de blocajele in trafic se poate traduce in furie atunci cand ajungi la birou. Mai mult, acest lucru se intampla, de obicei, sub pragul constientizarii noastre. Indicat in astfel de situatii este sa iei in considerare amanare unei decizii importante, daca te confrunti cu asa ceva, pana te calmezi.


Mai multe lucruri concrete si utile referitoare la ce sa faci pentru a atinge performanta profesionala prin autocontrol emotional poti afla de la Maria-Iris Hoeppe, in cadrul sesiunii de coaching online – “Incepe sa castigi autocontrol emotional” (21 mai 2021, ora 19:00).


***

Maria-Iris Hoeppe este coach profesionist, acreditat de Federatia Internationala de Coaching. Are peste 4.000 de ore de coaching la activ si a implementat numeroase programe de coaching atat pentru echipe, cat si pentru directori.


12 mai, 19:00 – 21:00


21 apr., 19:00 – 20:30



 
 



Comments


bottom of page