top of page
Online Experiences

7 MODALTATI DE A CONTROLA IMBATRANIREA PREMATURA A PIELII

Actualizată în: 19 mai 2021





  • Protejeaza-ti pielea de soare

Expunerea la soare joaca un rol major in imbatranirea prematura a pielii. Poti evita acest lucru purtand haine cu factor de protectie la ultraviolate si utlizand creme cu un SPF de 30 sau mai mare pentru toata pielea neacoperita de imbracaminte.


  • Aplica in fiecare zi o crema hidratanta pentru fata

Crema hidratanta capteaza apa din piele, oferindu-i un aspect mai tanar. Pentru a economisi timp in rutina de ingrijire a pielii, ia in considerare utilizarea unei creme hidratante care contine protectie solara.


  • Fii bland cu pielea ta

Evita spalarea pielii si utilizarea produselor de ingrijire a acesteia care ustura sau arde. Iritarea pielii va poate face sa para mai in varsta.


  • Evita miscarile repretitive ale fetei

Evitati miscarile repetitive ale fetei, cum ar fi incruntarea sau tinerea unei tigari in gura, care pot provoca riduri in timp. Poti reduce acest lucru modificand stilul de viata, cum ar fi purtarea ochelarilor de soare sau la fumat.


  • Stai departe de saloanele de bronzat

La fel ca soarele, aparatele de bronzat emit radiatii ultraviolete nocive (UV) care pot duce la cancer de piele si imbatranire prematura a pielii, inclusiv la aparitia ridurilor si petelor.


  • Pastreaza un stil de viata sanatos

Consumul unei diete sanatoase si bine echilibrate, cu o multime de fructe si legume proaspete, poate ajuta la prevenirea daunelor care duc la imbatranirea prematura a pielii. In plus, exercitiile fizice zilnice pot imbunatati circulatia si pot stimula sistemul imunitar, ceea ce poate conferi pielii un aspect mai tanar. Evita fumatul si consuma alcool cu ​​moderare, deoarece acestea au impact agravant asupra procesului de imbatranire a pielii.


  • Ia in considerare utilizarea unei creme cu retinol

Un derivat al vitaminei A, retinolul este disponibil in multe produse de ingrijire a pielii, fara prescriptie medicala, la doze de pana la 2%. Cand este aplicata zilnic, o crema cu retinol poate ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii. Pentru doze mai mari de 2%, consulta medicul dermatolog pentru a vedea daca o astfel de cream este potrivita pentru tenul tau.



Trecerea timpului ne afecteaza pe fiecare dintre noi. Este bine sa stim ca putem incetini imbatranirea fizica si mentala, daca respectam cativa pasi in stilul nostru de viata. Iar acesti pasi ii poti descoperi si intelege mai bine in sesiunea online live ''CUM SA PREVII IMBATRANIREA PREMATURA''.



Data desfasurare: 20.05.2021, ora 19:00




 
 


Comentarios


bottom of page