top of page

CELE MAI PITORESTI CALATORII CU TRENUL DIN EUROPA


De la ghetari si fiorduri pana la deserturi si campii, Europa ofera printre cele mai pitoresti rute feroviare.


Trenuri care escaladeaza muntii dramatic de inalti sau care se cufunda in tuneluri imense, rute feroviare pitoresti care, odata descoperite, este imposibil sa te lase rece. Aici, calatoriile cu trenul sunt printre cele mai confortabile si romantice moduri de a descoperi experiente de neuitat.


Iata, asadar, cateva sugestii de calatorii cu trenul-experienta pe care merita se la descoperi o data in viata:


Norvegia - de la Oslo la Bergen

Aceasta ruta feroviara de basm leaga Oslo de Bergen. Calatoria pe aceasta ruta ofera o priveliste ca o pictura vie, indiferent de anotimp, de la pajisti cu flori si vai luxuriante la paduri inghetate de pini si lacuri stralucitoare.


Spania - de la Barcelona la Montserrat

Exista multe moduri de a calatori de la Barcelona la baza muntelui Montserrat, dar noi va recomandam sa alegeti trenul. Privelistea este pe masura, iar completarea ei cu un drum cu telecabina si o vizita la Muzeul Montserrat fac experienta sa merite toti banii.


Franta - La Rhune

O plimbare absolut uimitoare! De la poalele Pirineilor pana in varf, pe o cale ferata cu cremaliera de la inceputul anilor 1900, cu cel mai ciudat dintre trenuri care urca la o inaltime ametitoare. Odata ajuns sus te vor izbi privelistile uimitoare si maretia. Trenul circula din aprilie pana in septembrie, iar calatoria incepe din orasul Sare.


Germania - The Brocken

O altă calatorie! Calea ferata Brocken din Germania ridica pasagerii pana in varful Brocken (care este cel mai inalt varf muntos din Germania de Nord). Calatoria se face prin curbe stranse, vai dramatice si chiar zone cu privelisti inzapezite.


Spania - de la Málaga la El Chorro

Calatoria cu trenul de la Malaga la El Chorro este senzational de frumoasa, chiar daca dureaza mai putin de 45 de minute. Iar daca ai curaj suficient, poti traversa si celebra pasarela aflata la aproape 100 m inaltime).


Scotia - de la Fort William la Mallaig

Trenul cu aburi Jacobite din Scotia este o experienta uimitoare, traseul relevand magia Scotiei, de la Fort William la Mallaig. Unii numesc acest tren "Hogwarts Express" dupa scenele din seria "Harry Potter", dar nu ramane decat sa descoperi cu ochii tai peisajele oferite si intreaga experienta sa iti contureze propriile pareri.


Serbia si Muntenegru - de la Belgrad la Bar

Deseori denumita „Expresul Balcanic”, excursia de 11 ore de la Belgrad la Bar celebreaza ingineria civila si maretia naturala. Calatoria cu acest tren strabate peste 435 de poduri, de la capitala sarba pana la cel mai mare port al Muntenegrului. Pe parcursul ei vei admira arhitectura tipic socialista din Užice, statiunile de schi moderne din Kolašin si zona turistica ce se dezvolta rapid pe coasta de sud a Muntenegrului - care este extrem de frumoasa.


Elvetia - de la Zermatt la St. Moritz

O calatorie cu trenul „The Glacier Express” de la Zernatt la St. Moritz este una spectaculoasa, oricat de sus ti-ai seta asteptarile. Aceasta minune montana leaga statiunile Zermatt si St. Moritz, iar o astfel de calatorie este una dintre cele mai bune modalitati de a avea acces panoramic la toate aceste peisaje de vis. Calatoria dureaza sapte ore si jumătate, traverseaza 291 de poduri, 91 de tuneluri si o multime de zone de o frumusete care te lasa fara cuvinte.


Comments


bottom of page