top of page

6 MODALITATI SA ACCEPTI SCHIMBAREA IN VIATA TA



1. Accepta-ti sentimentele legate de schimbare.

Daca o schimbare care are loc in viata ta te nelinisteste, accepta acel sentiment. Daca iti accepti sentimentele, va fi mult mai usor sa cresti si sa mergi mai departe. Spre exemplu, daca ti-ai pierdut slujba, accept ca te simti suparat si / sau dezamagit.


2. Intelege ca schimbarea este o parte inevitabila a vietii.

Inainte de a veni momentul ca tu sa acceptati schimbarea, afla ca este necesar ca lucrurile vechi sa se termine si lucrurile noi sa apara in calea ta. Intreaga istorie a umanitatii este definita de schimbari, evolutii si dezvoltari continue. Schimbarea face parte din viata si existente noastra, iar acest lucru aduce deseori noi oportunitati.


3. Incearca sa pui schimbarea in perspectiva.

Este usor sa te lasi coplesit de schimbare si sa o lasi sa preia controlul emotiilor tale. Dar poti, la fel de bine, intra intr-o mentalitate mai pozitiva si pune lucrurile in perspectiva pentru tine. De exemplu, pune-ti cateva intrebari despre schimbare: „De ce sunt suparat sau ingrijorat de aceasta schimbare?”, „Ce cred ca se va intampla ca urmare a acestei schimbari?”, „Sunt aceste ganduri corecte si realiste?” Parcurgerea acestor intrebari te poate ajuta sa determi daca schimbarea merita cu adevarat fii ingrijorat.

Enumera lucrurile pentru care esti recunoscator in viata. Practicarea recunostintei te poate ajuta sa te simti mai fericiti, sa dormiti mai bine si chiar sa depasesti traumele.


4. Uita-te la partea pozitiva a situatiei.

Chiar daca schimbarea poate avea un efect negativ asupra vietii tale, in majoritatea circumstantelor, exista intotdeauna ceva pozitiv de privit. Folositi acest lucru ca pe o oportunitate de a transforma o pierdere sau o schimbare negativa intr-o oportunitate sau o modalitate de a va redescoperi pofta de viata (ex. daca ti-ai pierdut locul de munca, prveste acest lucru ca pe o oportunitate de a gasi un nou loc de munca, o noua cariera sau un nou mod de a va sustine, care iti va aduce mai multa implinire; daca te-ai separat definitivi de celalalt definitiv, considera ca exista motive pentru care s-a intamplat acest lucru si ca ai putea fi mai fericit pe termen lung)


5. Incearca sa intelegi de ce schimbarea te tulbura atat de mult.

Este greu sa intelegi schimbarea si sa o accepti, daca nu stii clar ce te face sa te simti atat de inconfortabil sau de nelinistit. Prin urmare, acest lucru te poate ajuta sa iti atenuezi o parte din anxietatea fata de schimbare.


6. Accepta provocarea

Incearca sa vezi schimbarea ca pe o provocare si o sansa de a creste. Aminteste-ti ca esti o persoana puternica si dinamica si ca vei fi mai puternic ca urmare a acestei schimbari.

Incercati sa folosesti schimbarea ca motivatie, daca este posibil. De exemplu, daca iti pierzi slujba, atunci ai putea folosi aceasta schimbare ca motivatie pentru a urma o cariera la care ai visat intotdeauna.


Mai multe despre schimbare si cum sa evoluezi profitand de aceasta poti invata la sesiunea online de grup-coaching, "Vreau o schimbare in viata mea", din data de 21 aprilie 2021, ora 19:00.


Sesiunea este sustinuta de unul dintre top coachii de referinta din Romania (si nu numai) - Maria-Iris Hoeppe (coach profesionist acreditat de Federatia Internationala de coaching), autor al volumului "Cartea despre schimbari", bestseller la Targul de carte Gaudeamus, editia 2017).



21 aprilie 2021, ora 19:00


12 mai 2021, ora 19:00



 
 

Comments


bottom of page