top of page
Online Experiences

9 LUCRURI INTERESANTE DESPRE KERALA - TARA COCOTIERILOR



Cu o retea de 44 de rauri si ape izolate de un albastru turcoaz, Kerala - acest stat curat si senin aflat in partea de sud-est a Indiei - este foarte favorizata datorita vietii salbatice exotice, ierburilor, dealurilor de un verde smarald si a Marii Arabiei cristaline care se intinde de-a lungul coastei sale. Iata si cateva lucruri interesante despre acest stat din India:


1. Kerala este statul considerat "God’s own country"

Sloganul folosit de Departamentul de Turism din Kerala spune totul despre acest stat. Cu Marea Arabiei aflata in partea de vest si un canal de apa izolata care curge de-a lungul intregului stat, Kerala ofera intr-adevar cel mai pitoresc fundal pentru toate pozele tale! Apele sale de un albastru turcoaz iti vor taia, cu siguranta, rasuflarea.


2. Cel mai curat stat din India

Kerala este cel mai curat stat din India, impreuna cu Sikkim. De retinut ca este singurul stat care are spitale si banci in fiecare sat.


3. Cel mai bogat templu hindus din lume se afla in Kerala

Hinduismul este o religie predominanta in subcontinentul indian si, prin urmare, peste 1.60.650 de temple sunt prezente in tara. Dintre acestea, cel mai bogat templu hindus din lume se afla in Kerala. Templul Padmanabhaswamy este cel mai bogat templu in ceea ce priveste cantitatea de aur si pietre pretioase.


4. Paradisul Ayurveda

Kerala este cunoscuta pentru pionierul sau in medicamente folosind Ayurveda ca metoda de tratament. De asemenea, gazduieste Somatheeram, prima statiune ayurvedica din lume. Ayurveda este folosita si pentru infrumusetare, masaj si tratament pentru par.


Ayurveda este folosita in primul rand pentru tratament medical. Chiar si astazi, odata cu modernizarea medicinei, Kerala foloseste tehnici ayurvedice vechi pentru a lupta si vindeca majoritatea bolilor sale. De asemenea, este utilizat pentru a trata artrita in stat. Ayurveda este modalitatea primordiala de medicina in Kerala.


5. Cel mai mare consum de aur din India

Statul Kerala consuma aproximativ 20% din aurul tarii. Miresele care vor fi in Kerala pot fi vazute scufundate in aur din cap pana in picioare.


6. Cei mai mari producatori de cauciuc din India

India este a 4-a tara producatoare de cauciuc din lume. Kerala produce mai mult de 90% din totalul cauciucului din tara. Aproximativ 5,45 hectare de teren din Kerala sunt folosite pentru cultivarea cauciucului.


7. Abundenta copacilor de cocos

Aproximativ 770.000 de hectare din Kerala sunt folosite pentru plantatiile de nuca de cocos. Productia sa joaca un rol vital in economia statului. Chiar si statul este numit dupa el. „Kera” inseamna copac de cocos, in timp ce „alam” inseamna pamant. Astfel, Kerala inseamna "tara copacilor de cocos".


8. Casa celor mai batrani copaci de tec din lume

Plantatia de tec Nilambur din Malappuram gazduieste cei mai batrani copaci de tec din lume. H.V. Conolly, colectionarul districtului Malabar, a infiintat plantatia in jurul orasului Nilambur in anii 1840. Kannimari a fost primul puiet plantat in zona si este acum cel mai batran copac din lume. Pe langa semnificatia ecologica, Kannimari este venerat de multe triburi care traiesc in zona.


9. Cel mai inalt punct din India, Anamudi Peak (cu exceptia Himalaya)

Varful Anamudi din lantul Anaimalai este numit „Everestul Indiei de Sud”. Ajungand la o inaltime de 8133 ft, este cel mai inalt punct de pe ghaturile vestice si cel mai inalt din India, dupa muntii Himalaya. Varful Anamudi imparte granita cu districtele Idukki si Ernakulam.




Daca vrei sa descoperi mai multe despre Kerala si sa te bucuri de beneficiile unui yoga retreat, te asteptam alaturi de Monica Filip la o experienta senzationala despre care poti afla mai multe aici.

Comments


bottom of page